Raimond Lap

A zeneszerző

"Közismert tény, hogy a zene nagymértékben befolyásolja a kisbaba agyának fejlődését. Meggyőződésem, hogy ezt alábecsülik az emberek, de szerencsére ezt meg tudjuk változtatni. A zenémet nem csak szórakozásra, hanem tanulásra és fejlesztésre is szánom. Meg kell adnunk a következő generációknak a lehetőséget, hogy korán kezdjenek tanulni!" - magyarázza Raimond Lap.

Aranylemez és dupla-platina díj

Raimond Lap díjnyertes zeneszerző, akinek speciális, babáknak szóló felvételei nemzetközileg is elismertek. Lemezeit világszerte több millió kisbaba hallgatja szívesen. Aranylemezzel és dupla-platina díjjal is büszkélkedő zeneszerző olyan zenei stílust alkotott meg, amely felbecsülhetetlen értékkel bír a felnövő generációk számára. Úgy véli, hogy zenéje élénkíti a gondolkodást, és ezáltal számos területen intellektuális előnyöket biztosít a babának. A babák élvezik a zenéjét. A síró kisbabák elhallgatnak, a felnőttek pedig megtapasztalják a nyugalom érzését.

Raimond Lap szerint az emberek alábecsülik a zene értékét. A zene minden csecsemő anyanyelve. Méghozzá olyan nyelv, amely meglepően hatékony, ha jól alkalmazzuk. "A zene kiradírozhatatlan hatást gyakorol a felnövő generációra. Ha felelősségteljesen alkalmazzuk a szórakoztató és nevelő hatású elemeket, és a zenében kombináljuk a különféle stílusokat és klasszikus vonásokat, azzal nemcsak ösztönözzük gyermekeink agyát, hanem életre szóló kreatív, érzelmi és intellektuális előnyökhöz juttatjuk őket." - mondja Raimond.

Hozzáteszi: "Álmomban sem gondoltam volna, hogy a zeném ilyen sokféle hatással lehet az emberekre. Csecsemőknek készítettem a zenét, akik imádják, de a szülők is élvezik a zene nyugtató hatását. Van, aki még el is alszik, miközben hallgatja. Számomra azonban az a legfontosabb, hogy a zeném képes lehet megváltoztatni a felnövő korosztályokat, és jobbá tenni a világot."

A babáknak szóló zene segítheti a gyermek intellektuális fejlődését, kreatívabbá teheti őt, és elősegítheti a társas viselkedés kialakulását. Raimond meg van győződve arról, hogy a zene jelentős mértékben hozzájárulhat a neveléshez.

Zenéje hallgatása során a babák megismerik a zene alapvető jellemzőit: dallamot, harmóniát, és ritmust. Ez a tanulásban néhány évvel később előnyként jelentkezik.

Életrajz

A holland származású Raimond Lap a Baba Zene CD-k díjnyertes alkotója. Tevékenysége nagy tiszteletnek örvend, és széles körben ismert a filmek, reklámfilmek, televízió- és rádióműsorok zenéjének világában.

Sok éven keresztül tesztelte és tökéletesítette a Baba Zene CD-sorozat anyagát. Kezdetben Raimond saját elsőszülöttjének szerette volna beszerezni a lehető legjobb zenét, de nem talált olyat, ami megfelelt volna saját szigorú elvárásainak.

Ez azonban nem szegte kedvét, mert meg volt győződve arról, hogy klasszikus hatások és a modern stílusok megfelelő elegyítése jótékonyan befolyásolná gyermeke jövőjét. Az átlagnál jobban élénkítené az elméjét, és lehetőséget adna arra, hogy zeneileg és intellektuálisan is tovább fejlődjön.

Raimond úgy döntött, hogy megalkotja saját babazenéjét, azonban sose gondolta volna, hogy munkája egyszer világszerte használt "nevelő-szórakoztató" erőforrássá lép elő, ahogy napjainkban.

Raimond gyermekei

Mind a négy gyermeke fantasztikus eredményekkel járta ki az iskolát, ahol nagyfokú kreativitásuk, illetve különleges zenei érdeklődésük és tehetségük is előtűnt. Raimond hisz abban, hogy a genetikusan öröklődő vonásokon túlmenően a gyermekei által elért intellektuális szint a speciálisan alkotott zenéjével való találkozások eredménye.